Avsallar/Alanya

først fra stranden

stranden set fra havet

her lidt billeder fra avsallar

børnevenlig strand

hyggelige strandbarer

herunder lidt billeder fra havnen

Copyright © All Rights Reserved

 Dejlige avsallar


Avsallar ligger ca 22 km fra alanya og er en rolig børnevenlig by da hele midtbyen er lukket for tung trafik, samtidig har den en af anatoliens bedste strande, langt bedre end de store turistbyer.Avsallar Solkystens Perle


Avsallar ligger på kysten mellem lufthavnen og Alanya - 22 km før Alanya.

Avsallar ligger ca. 20 km vest for Alanya og hører som selvstændig by til Alanya kommune. Byen ligger ca.100 km fra Antalya lufthavn og er let at nå derfra, via den særdeles godt udbyggede hurtigvej Antalya-Mersin på knap 1½ time med personbil.

 Klima

Det behagelige og stabile klima i denne region, byder på en gennemsnitlig temperatur på 27 grader om sommeren og 14 grader om vinteren. 330 dage om året stråler solen fra himmelen ned over denne region med sin kystlængde på ca. 60 kilometer.

 Indbyggere

Avsallar har omkring 10.000 indbyggere hvoraf ca. 10 % er europæere, blandt andet tyskere, hollændere, belgiere og danskere, der har bosat sig i området.

Indkøb

Området er meget populært for turister, blandt andet fordi området har mange 5-stjernede hoteller og ikke mindst har Avsallar en af Sydkystens bedste badestrande. Det er en opstræbende fiskerby og turistby, hvori der stadig kommer flere store og små hotelanlæg i enhver kategori. Der er et dejligt og atmosfærefyldt gågademiljø med mange restauranter og masser af små butikker. Der er et ugentligt marked med smykker, lædervarer, tæpper og dagligvarer og man kan være heldig at handle sig frem til gunstige priser. Som et ekstra plus er priserne i Avsallar markant lavere end i Alanya både for restaurantbesøg og indkøb. Tag en kop te med de lokale, det er en del af deres naturlige gæstfrihed.

Hver torsdag holdes marked med bl.a. gode billige grønsager og frugter - det foregår langs vejen ved den store moske.

 Omgivelserne 

Omgivelserne er af megen oprindelig natur. Skønne strande, der er næsten folketomme i forhold til strandene i Alanya, og det blå hav begejstrer de ferierende. Stranden ved Avsallar er en af de bedste på den Tyrkiske Riviera. Den består af en flot bugt, vandet er børnevenligt og selve stranden har masser af blødt sand. Der er ingen sten i vandet og det bliver først dybt et stykke ude. Netop den gode og børnevenlige strand, det klare og rene vand, de frodige landskaber bag ved byen lokker flere og flere til Avsallar, hvor du har alt indenfor rækkevidde. Der er mange muligheder for strandaktiviteter, ligesom du kan købe frisk fisk hos en af de små kuttere, som ofte ligger til ved stranden for at tilbyde friskfanget fisk.
I nærheden af Avsallar, i Incekum, ligger en camping og picnicplads ved en lille skovklædt bugt med en skøn strand. Her forbindes den oprindelige natur med badningen.


Avsallar befinder sig umiddelbart ved middelhavskysten. I nordlig retning er Taurusbjergene at se. I luftlinie er der ca. 30 km. til bjergene på over 3000 meters højde. Efter ca. 20 km. kørsel begynder det at gå opad. 40 til 60 km. kørsel efter Avsallar er man oppe i 2000-2800 meters højde.


Det turkisfarvede hav indbyder til badning fra maj til ind i november. I maj kan man løbe på ski i Taurusbjergene og en time senere bade i havet. Stranden er kun adskilt fra byen ved kystvejen, som man let kan komme under via en fodgængertunnel.


Indbyggerne i Avsallar lever hovedsageligt af turisme, grønsagsdyrkning og den statslige skovdyrkning. 


I Avsallar/Alanya bliver der sørget for feriegæsternes underholdning. Der er mulighed for forskellige udflugter med skibe, paraglidning, bananridning, vandski og dykkerkurser for begyndere eller rutinerede dykkere. Sent på eftermiddagen er det et godt tidspunkt at udforske undervandslandskabet på en dykkertur eller tage en spadseretur for at komme i kontakt med indbyggerne.


Der er stadig behagelige grønne områder og skove med vidunderlige picnic-områder, hvor man kan nyde det bedste i naturen.

Seværdigheder - Udflugter se på: tyrkiet.se

Historiske mindesmærker findes mellem Konakli og Avsallar med Alarahan fæstningen og Karawanserei Alarahan, som også tilhører de historiske herberger på Silkevejene gennem Anatolien, og stadig spiller en rolle som traditionelt herberg. Alara-floden flyder gennem Avsallar og på flodens bredder er en af Tyrkiets bedst bevarede borge, Alarahan fra 13. århundrede.

Alarahan-borgen Transportmuligheder

Også transportmulighederne til f.eks. Alanya er gode fra Avsallar.

Fra 06.00 morgen til midnat transporterer de små hyggelige dolmus-busser dig for omkring 5-12 kr. hvorhen du vil indenfor små 20 km. Vil du længere væk, er rutebusserne også lige ved hånden.